Volkswagen planuieste Touareg-ul BlueMotion Hybrid

Volkswagen planuieste lansarea unei noi versiuni hibrid a SUV-ului Touareg.
Automobilul isi va pastra calitatile in off-road dar va constitui si o unealta importanta de marketing menita sa refaca imaginea SUV-urilor mari consumatoare de combustibil.
Touareg BlueMotion Hybrid va fi echipat cu un motor pe benzina (TSI V6) cu sase cilindri si o capacitate de trei litri, ajutat de un motor electric de 38KW.
Motorul electric va fi cuplat intre placa de presiune si cutia de viteze cu 8 rapoarte.
Automobilul va beneficia de 385 de cai putere, cand bateriile cu nichel sunt incarcate la capacitatea maxima, putere suficienta pentru a aduce bolidul de la 0 la 100 de kilometri pe ora in numai 6.8 secunde.
Sistemul de dublu ambreiaj va decupla motorul termic atunci cand soferul va lua piciorul dupa pedala de acceleratie permitand motorului electric sa functioneze ca generator electric pentru reincarcarea bateriilor.
Touareg BlueMotion Hybrid va putea functiona si in modul pur electric insa numai pana la viteza de 50 de kilometri la ora. Cu toate aceste artificii tehnice consumul mediu al autovehiculului este de 9 litri/100km. Costurile fabricarii sunt asa cum e de la sine inteles mai mari decat cele ale modelului de serie iar privilegiu de a schimba acumulatorii odata la cativa ani ar putea reveni celor ce nu considera banii o problema.

Touareg BlueMotion Hybrid
Touareg BlueMotion Hybrid

Lasă un răspuns