Incarcator auto solar

Autoturismele moderne consuma curent electric chiar si atunci cand sunt parcate. Alarma sau imobilizatorul electronic fac ca bateria masinii sa se descarce daca aceasta nu a fost folosita o buna perioada de timp.
Panoul solar incarca acumulatorul auto atunci cand masina este parcata afara. Acesta este format dintr-o serie de celule fotovoltaice ce reusesc sa ofere 1.8W in fiecare ora. Dimensiunile acestuia sunt de 6.5 x 1.25 x 18inch si poate fi asezat cu usurinta pe bordul autoturismului. Pretul pentru un asemenea accesoriu este de 25USD.
Daca producatorii auto ar integra in plafonul masinii un panou fotovoltaic pentru incarcarea acumulatorului, alternatorul ar putea fi activat mult mai rar si implicit consumul de combustibil s-ar reduce.

Incarcator Solar
Incarcator Solar

7 Comments on “Incarcator auto solar”

 1. Buna ziua,
  Spuneti-mi va rog, acest incarcator solar auto cum si de unde poate fi cumparat?
  Multumesc,
  Aurelia

 2. Acest model nu stiu de unde poate fi cumparat in Romania dar in mod sigur gasiti ceva asemanator prin magazinele virtuale specializate.

 3. Exista produsul asta pe undeva de unde se poate cumpara?
  Si eu sunt interesat. Bineinteles, panoul fotovoltaic + controller-ul.

 4. @Marius: Se gasesc si prin magazinele de pe la noi. Fungadgets.ro are o oferta variata de panouri fotovoltaice si acumulatori cu incarcare solara.

 5. Multumesc de raspuns! Am intrat pe acel site dar nu au asa ceva, ca pe aceasta pagina, special pentru auto. M-ar interesa chiar acest produs(panou fotovoltaic + controller) sau ceva asemanator dar si cu controller pentru protectie impotriva supraincarcarii. Ce am mai gasit pe net nu au acel controller.

Lasă un răspuns