Parcul Fotovoltaic Constructim Buziaș

Constructim a inaugurat la Buziaș primul parc fotovoltaic din vestul ţării. Parcul are puterea instalată de 1MW și este compus din 3.800 panouri voltaice, întinse pe o suprafaţă de peste 19.000 mp. Investiția a însumat 2 milioane de euro

Parcul solar Constructim

Constructim a ales această locație și nu una din sudul țării dintr-un motiv foarte simplu, compania timișoreană fiind proprietara terenului. Parcul a intrat în funcţiune la începutul acestei luni, energia electrică ajungând la consumatori graţie unui contract încheiat cu Repower Furnizare Energie România.
Constructim a ales panourilor fotovoltaice Siliken, de calitate superioară, produse la Timișoara și nu unele chinezești mai ieftine.
După parcul eolian de 9 MW inaugurat anul trecut la Oraviţa, intenţionăm să dezvoltăm un nou proiect bazat pe energie eoliană, în aceeaşi zonă, însă cu o putere totală de 12,5 MW, proiect pentru care au fost atrase şi fonduri europene. În plus, sunt în curs de dezvoltare câteva proiecte bazate pe energia solară în judeţul Timiş, dar şi proiecte de microhidrocentrale în judeţul Caraş Severin.” a declarat Ing. Cristian Bogdan.

Panou solar fotovoltaic flexibil
Panou solar fotovoltaic flexibil

Lasă un răspuns