Home » Energie » Hyundai instalează cel mai mare acoperiș solar

Hyundai instalează cel mai mare acoperiș solar

Hyundai Motor, cel mai mare producător de automobile din Coreea de Sud , va instala cel mai mare acoperiș solar. Panourile fotovoltaice vor fi montate pe acoperișul unei dintre fabricile producătorului pentru a furniza energie electrică curată.
Cele 40.000 de panouri montate pe fabrica din Asan, unde se fabrică modelul Sonata hybrid, vor furniza cel mult 10 MWh. Acestea ocupă circa 68% din suprafața acoperișului și vor contribui la eficiența climatizării fabricii.
Prețul panourilor fotovoltaice a scăzut foarte mult datorită producătorilor chinezi. Subvențiile acordate de stat au impulsionat dezvoltarea de centrale fotovoltaice și în România, unde livrările în sistemul energetic național ajung la 7-8 MWh.
Energia verde nu necesită combustibili fosili, rețele de transport sau de stocare a rezidurilor. Chiar dacă prețul inițial de instalare a noilor capacități de producție este crescut, pe termen lung acestea se dovedesc mai economice față de soluțiile clasice.

Interior Hyundai Sonata

Interior Hyundai Sonata

Postat de in data de 12 mai 2013. In categoria Energie. Puteti urmari acest articol prin RSS 2.0. Puteti lasa un comentariu la acest articol

You must be logged in to post a comment Login

center>