Delphi oferă încărcare wireless în mașină

Delphi Automotive a prezentat un sistem de încărcare fără fir pentru dispozitivele mobile în cadrul Expoziţiei IAA pentru Vehicule Comerciale din acest an. Încărcarea wireless de la Delphi funcționează prin pe baza tehnologiei de rezonanță electromagnetică și oferă performanțe superioare cuplajului inductiv strâns. Sistemul de încărcare wireless funcționeaă pe o distanță mai mare și nu necesită poziționarea precisă a telefonului (sau a altui dispozitiv mobil).
Sistemele tradiţionale de încărcare cu cuplaj inductiv sunt limitate la un singur dispozitiv la o bobină de încărcare, iar dispozitivul trebuie să fie poziţionat deasupra sursei de energie pentru a primi sarcina. Șoferul nu va mai trebui să introducă mufa în telefon, simpla poziționare a acestuia pe bord fiind suficientă pentru reîncărcare.
Implementarea acestui sistem ține și compatibilitatea telefoanelor. Anul acesta vor fi prezentate primele telefoane cu încărcare wireless cum ar fi LG Nexus.
Undele electromagnetice de frecvență înaltă sunt dăunătoare organismului, unele studii arătând că expunerea prelungită la aceste radiații poate duce la cancer.

Bord Dacia Logan 2
Bord Dacia Logan 2

Lasă un răspuns