Autobuzul Karsan Jest Electric va avea baterii de la BMW i3

Karsan Jest Electric și BMW i3

Autobuzul urban electric “Jest”, produs de Karsan, funcţionează cu motoare şi baterii de înaltă tensiune de la BMW i3. BMW Group şi Karsan au semnat un acord ce implică furnizarea de motoare şi baterii pentru modelul “Jest electric”, care este produs la Bursa (Turcia) atât pentru piaţa internă, cât şi cea externă. Mai mult, motorul sincron electric de la BMW i3, care în viitor va fi utilizat pentru propulsarea Karsan Jest electric, generează o putere maximă de 125 kW/170 CP şi un cuplu maxim de 250 Nm.

Bateria de înaltă tensiune constă din opt module, fiecare compus din 12 celule, şi oferă o capacitate de până la 44 kWh. Cu o combinaţie de două baterii de înaltă tensiune, prototipurile de preserie ale Karsan Jest electric ating o capacitate de 88 kWh şi, prin urmare, au o autonomie de 210 kilometri.

Karsan Jest Electric și BMW i3
Karsan Jest Electric și BMW i3

Când este utilizat pentru servicii regulate, autobuzul urban poate circula timp de 18 ore fără a fi necesare opriri intermediare pentru realimentarea cu energie. Cu o lungime de aproximativ şase metri, Karsan Jest electric oferă spaţiu pentru până la 26 de pasageri – cu patru mai mult decât versiunea anterioară a modelului cu propulsie convenţională.

Autobuzele electrice Karsan sunt deja disponibile în România.

Autobuz Karsan Jest Electric

Tagged