Hyundai va monta panouri solare pe automobilele grupului

Hyundai Ioniq 2017

Hyundai Motor Group a declarat că viitoarele modele Hyundai și Kia vor fi echipate cu panouri solare capabile să genereze electricitate pentru a crește eficiența generală.
Hyundai declară că panourile solare vor fi montate în acoperișul autovehiculelor „după 2019” și vor completa modelele cu combustie internă, vehiculele hibride și pe cele electrice.
Prima generație va fi un sistem de panouri solare cu siliciu, montat pe acoperișurile modelelor hibrid începând cu anul 2020. A doua generație implică un panou semi-transparent și o trapă panoramică.
Panourile fotovoltaice montate pe automobile pot produce chiar și un kilowat pe zi. Panasonic a dezvoltat un panou fotovoltaic cu o putere de 180W pentru Toyota Prius Prime (plug-in hybrid) care adaugă o autonomie de aproape 6 kilometri pe zi.
Elon Musk a luat în considerare un panou solar pentru Tesla, iar elvețieni au montat pe automobilul Sion o adevărată uzină energetică.
Panourile solare fac parte din structura automobilului înlocuind o parte din plafon. Aceste produc energie electrică atâta timp cât se află în bătaia razelor soarelui. Spre exemplu, o mașină parcată timp de două zile, fără a fi utilizată, ar putea câștiga o autonomie estimată la 10km.

Hyundai Ioniq Electric
Hyundai Ioniq Electric