Softronic Craiova va livra două locomotive în Suedia

Softronic Craiova va livra două locomotive electrice Transmontana către transportatorul feroviar de marfă Green Cargo din Suedia.
Transmontana este o locomotivă puternică, de 6.000 kW, pentru tractarea garniturilor grele de marfă. Locomotivele Softronic Transmontana sunt echipate cu 6 osii şi 6 motoare pentru a avea tracțiune mărită în zonele montane. Durata de viață estimată a aunei astfel de locomotive poate ajunge până la 40 de ani.

Softronic Transmontana – 160 km\h la intrarea în Pantelimon


Osiile Co-CO sunt echipate cu un transformator bi-sistem de 25 kV 50 Hz și 15 kV și 16 2/3 Hz ce alimentează șase motoare de tracțiune asincrone, dezvoltând o putere totală de 6600 kW Locomotiva este capabilă să atingă viteze de 200 km/h.

Fabricată în România, aleasă de suedezi, dar ignorată de CFR

Locomotiva Transmontana este fabricată în Craiova de un grup de ingineri de elită. Softronic mai fabrică ramele electrice Hyperion, ce pot depăși 160km/h pe calea ferată, precum și alte tipuri de locomotive. Din păcate pentru România, produsele Softronic, deși sunt de calitate, sunt ignorate total de către CFR.

Locomotiva Softronic Transmontana
Locomotiva Softronic Transmontana

Cea mai avansată locomotivă electrică facută în estul Europei, conform Softronic, deține certificate de omologare de la Autoritatea Feroviară Română cât și de la Autoritatea Feroviară din Ungaria.

Lasă un răspuns