Tesla Model 3 intră în producția de serie

Tesla Model 3 a primit toate avizele pentru intrarea în producția de serie. Automobilul vizează piața de volum a sedanurilor cu preț mediu unde va da piept cu modele precum BMW serie 3, VW Passat și Mercedes C Class. Tesla va trebui să convingă cumpărătorii că automobilul lor electric, cu o autonomie de 340 de kilometri, este superior unui BMW 320. Un lucru dificil având în vedere confortul și performanțele modelelor cu motor termic.


Tesla Motors are alte avantaje comparativ cu producătorii tradiționali de automobile. În primul rând Model 3 nu are nevoie de combustibil, de ulei, de filtre și nici de revizii scumpe. Chiar și plăcuțele de frână durează mai mult în cazul automobilului electric datorită frânării regenerative (electromagnetice). În plus, automobilele electrice sunt susținute prin subvenții și facilități fiscale.


Tesla Model 3 ar putea schimba piața automobilelor, mai ales că Elon Musk dorește ca acesta să devină un automobil de serie, cu până la 500.000 de exemplare construite anual. Cifra este impresionată pentru acest segment, mai ales dacă luăm în calcul că Tesla a produs doar 76.000 de vehicule în anul 2016. Model 3 va avea un preț de 35.000 de dolari, fără subvenții și taxe.
Tesla Model 3
Tesla Model 3

Comparativ cu Tesla Roadster și Model S, Model 3 este avantajat de existența unei rețele complexe de stații de reîncărcare. Stațiile de mare putere pot reîncărca automobilul la 80% în numai 30 de minute. Șoferii pot folosi și prizele de acasă, însă încărcarea bateriilor se face mult mai greu.

Prezentare Tesla Model 3


Model 3 nu e singurul vehicul de viitor al celor de la Tesla. În luna septembrie a anului 2017, Tesla va prezenta un camion electric, iar mai târziu ar putea veni un model pickup. În cazul camioanelor, cei de la Tesla vor trebui să convingă clienții că sistemul lor de transport este fezabil economic și că noul camion le poate aduce un profit mai mare decât un model echipat cu motor diesel.

Lasă un răspuns