BMW și chinezii de la Brilliance Automotive vor produce mai multe baterii

BMW i3

BMW colaborează cu chinezii de la Brilliance Automotive în cadrul unui joint-venture denumit BMW Brilliance Automotive (BBA) și extinde o importantă uzină de baterii. La “Centrul pentru Baterii de Înaltă Tensiune Faza II” vor fi produse baterii de capacitate mare pentru modelele electrice fabricate în uzina Dadong din China. BMW-ul chinezesc este derivat din SUV-ul de oraș X3 și va purta denumirea de iX3.La începutul acestui an, noul BMW Seria 5 plug-in hybrid a început să fier produs şi la uzina BBA din Dadong.
Metalele rare din China, mâna de lucru mai ieftină, dar și tehnologia din domeniul bateriilor oferită de chinezi sunt chestiuni importante pentru calculele economice ale companiei bavareze. În prezent, trei fabrici de baterii din Germania, SUA şi China furnizează acumulatori pentru producţia de automobile electrificate.
Joint-venture-ul BMW Brilliance Automotive a fost înfiinţat în 2003. În ultimii 15 ani, a devenit unul dintre cei mai de succes producători de automobile premium din China, cuprinzând producţia şi vânzările de automobile BMW din China, precum şi sarcinile de dezvoltare locală. În 2017, fabricile de automobile BBA din Tiexi şi Dadong au produs aproape 400.000 de maşini pentru piaţa chineză – o creştere de aproximativ 30% faţă de anul anterior. Capacitatea maximă a celor două fabrici va ajunge la 520.000 de unităţi pe an începând cu anul 2019.
Din 2009, joint-venture-ul a investit mai mult de aproximativ 6,7 miliarde de euro în uzinele BBA şi are peste 16.000 de angajaţi.
China rămâne cea mai importantă piață a lumii și țara cu cea mai mare populație aptă de muncă.

BMW iX3 Concept
BMW iX3 Concept