BMW a livrat primele automobile i8 Roadster

Uzina BMW din Leipzig, Germania, a livrat primele automobile i8 Roadster. Modelul BMW i8 Roadster First Edition este construit într-o ediție limitată de 200 de exemplare în lumea întreagă. Automobilul este foarte scump și oricum BMW nu ar putea să vândă mai mult, deci nota de exclusivitate adăugată este o găselniță de marketing foarte inspirată.
Din punct de vedere tehnic, BMW i8 Roadster nu este ceva revoluționar, așa cum este Tesla Roadster. Automobilul integrează un motor electric de 141 cai putere, alimentat de o baterie de 11,6KWh și un motor bi-turbo în 3 cilindri, cu o capacitate de 1,5 litri. Motorul termic poate genera până la 228 de cai putere. Însă design-ul exterior al automobilului este extrem de reușit, formele fiind foarte frumoase și plăcute ochiului.
BMW i8 Roadster mai are un avantaj în fața puternicului Roadstar de la Tesla: este disponil astăzi și nu într-un viitor incert.

O plăcuţă din interior, dispusă pe consola centrală pe partea conducătorului, identifică First Edition ca un obiect de colecţie, fiind înscrise cuvintele “First Edition” şi numerotarea ediţiei limitate “1 of 200”. Cele 18 automobile, livrate către Clubul BMW i8, sunt printre primele dintre aceste 200 de exemplare şi, ca surpriză specială pentru membri, poartă inscripţia “1 of 18”.
Până în 2025, BMW Group intenţionează să ofere 25 de modele electrificate, 12 dintre acestea urmând a fi pur electrice.

BMW i8 Roadster
BMW i8 Roadster