Home » Diverse » Americanii se indreapta catre vehicule eficiente

Americanii se indreapta catre vehicule eficiente

Cresterea pretului combustibililor a determinat orientarea soferilor catre vehicule mai economice. Daca in Romania impozitele marite pentru automobilele cu motoare mari si pretul benzinei de 5 lei pe litru i-a facut pe multi sa se gandeasca de doua ori atunci cand aleg un autoturism, in Statele Unite ale Americii cresterile preturilor are cu totul alte conotatii. In America benzina se vinde cu galonul, putine statii ofera motorina iar pretul de 3 dolari pe galon (2.6 lei pe litru) este cu totul iesit din comun pentru soferii de peste ocean.
Optiunile acestora au inceput sa se indrepte catre automobile mai eficiente. Producatorii renunta la motoarele V8 sau V12 pe benzina si aleg propulsoare mai simple si mai economice. Din cate se pare eficienta este cuvantul de baza iar automobilele electrice, cele alimentate cu GPL sau cu motorina au cu adevarat sanse sa le concureze pe cele cu motor Otto.

Etichete: , , , , ,
Postat de in data de 12 februarie 2011. In categoria Diverse. Puteti urmari acest articol prin RSS 2.0. Puteti lasa un comentariu la acest articol

You must be logged in to post a comment Login

center>