Wave Disk Generator

Cercetatorii de la Universitatea Michigan au fabricat prototipul unui motor pe benzina complet diferit fata de modelele ce pot fi gasite acum pe piata.

Motorul Wave Disk Generator (WDG) se deosebeste de cel instalat intr-un automobil normal prin faptul ca nu are arbore cotit, supape, distributie sau turbina. Design-ul sau simplu va reduce substantial costul de productie permitand producatorilor sa-l foloseasca la o multime de aplicatii.

Cercetatorii sunt foarte optimisti in ceea ce priveste viitorul acestei inventii, spunand ca motorul poate reduce cu 90% emisiile de dioxid de carbon comparativ cu cele conventionale. Rotorul din Wave Disk Generator are o serie de canale care aspira in miscarea sa si inchide intr-o incinta amestecul de combustibil si aer (vezi figura alaturata). Amestecul este aprins iar presiunea generata pune in miscare rotorul. Wave Disk Generator

Laboratoarele de cercetare de la Universitatea Michigan si profesorul de inginerie mecanica Norbert Mueller au primit fonduri de 2.5 milioane de dolari de la Departamentul pentru Energie din Statele Unite ale Americii pentru dezvoltarea acestui motor. Clipul de mai jos a fost realizat in anul 2009 atunci cand prototipul se afla doar pe plansa de proiectare.

Lasă un răspuns