Vom avea un Saab 9-3 electric!

National Electric Vehicle Sweden (NEVS), compania care a cumpărat producătorul suedez de automobile Saab, și-a prezentat o serie de planuri îndrăznețe. Așa după cu sugerează și denumirea acesteia, compania NEVS dorește să se implice mai mult în dezvoltarea de automobile electrice și să lanseze nu mai puțin de 5 automobile electrice până în anul 2018.

Saab 9-3 electric

Primul automobil electric Saab va fi construit pe platforma modelului 9-3 și va fi disponibil în 2017 în Suedia și în China. Anul următor, în 2018, NEVS își propune să lanseze nu mai puțin de 4 automobile electrice, incluzând modele SUV, sport, crossover și fastback. Automobilele vor fi asamblate la Tianjin, China.
Din păcate marca Saab nu are un viitor prea strălucit. NEVS dorește să vândă licența automobilului 9-3 către Scientific and Technological Research Council of Turkey (TÜBITAK), care vrea să construiască mașină națională a Turciei.
Saab nu a reușit să țină pasul cu mărcile germane de automobile. Saab 9-3 era o mașină mult prea scumpă pentru ceea ce oferea, iar ambiția suedezilor de a nu deschide fabrici în țările cu mână de lucru ieftină a dus până la urmă la falimentul companiei. Saab a trecut pe la Motors și Spyker și a intrat în numeroase restructurări nefericite. Fabrica Saab se află în Trollhättan, Suedia (dă click pentru a vedea fabrica pe Google Maps)
Recentul anunț al companiei NEVS, făcut zilele acestea la Stockholm, nu este întâmplător. Vara aceasta, NEVS anunța că va colabora cu producătorul auto Dongfeng Motor Corp. pentru a dezvolta automobile electrice.

Saab 9-3
Saab 9-3

Lasă un răspuns