Volvo se tine tare cu S60

Suedezii de la Volvo au incercat toate metodele posibile de redresare financiara a companiei dar singurele reusite s-au concretizat intr-un ajutor primit de la stat.
Cum suedezii nu imbratiseaza politica „totul e fier vechi” si cred in sansele lor de reusita, s-au axat in ultima perioada pe o serie de evenimente care sa contribuie la impregnarea unei imaginii de marca in perceptia generala. Daca anul trecut in ianuarie au decis sa cumpere numai energie electrica produsa in hidrocentrale pentru fabricile sale din Suedia si Belgia, anul acesta la Detroit au prezentat o serie de concepte menite sa intretina cel putin imaginatia publicului.

Volvo S60 Concept este motorizat de un propulsor Ford in patru cilindri si 1.6 litri capabil sa dezvolte 180 de cai putere.
Daca raportam puterea obtinuta la capacitatea cilindrica incepem sa ne facem o imagine despre presiunea ce se creaza in cilindri si numarul de rotatii la care se poate ajunge cu acest motor.
S60-ul prezentat la Detroit se bucura de aportul unei cutii de viteze cu 6 rapoarte si dublu ambreiaj precum si a unui sistem start/stop. Pentru a imbunatati forma aerodinamica masca radiatorului este acoperita de un panou in mod automat atunci cand racirea nu este necesara.
Consumul de benzina pentru parcurgerea a 100 de kilometri este de 6 litri in timp ce emisiile de dioxid de carbon de numai 119g/kilometru indeplinesc cele mai aspre norme.

Volvo S60 Concept
Volvo S60 Concept

Lasă un răspuns