Volvo S60 cu sistem KERS

Volvo testează un sistem hibrid inspirat de formula 1. Sedanul S60 a fost echipat pe lângă motorul normal cu un sistem KERS (Kinetic Energy Recovery System) de recuperare a energiei cinetice.

Cum funcționează KERS?

Sistemul KERS funcționează întocmai ca o mașinuță pentru copii dar la o scară mai mare. Energia este înmagazinată într-o roată cu o masă considerabilă ce se învârte cu 60.000 de rotații pe minut.

Volvo S60 cu sistem KERS
Volvo S60 cu sistem KERS

Roata este conectată la trenul de rulare prin intermediul unei cutii de viteze cu variație continuă. În momentul în care este călcată frâna, energia este acumulată în turația acestei roți. Sistemul KERS adaugă 80 de cai ce sunt disponibili pentru câteva secunde. O masă rotită cu o asemenea viteză are un efect giroscopic, de stabilizare.
Volvo-KERS-Flywheel
Volvo S60 este echipat cu un motor de 2.5 litri cu turbină ce dezvoltă 254 de cai putere. Sistemul KERS accelerează rapid mașina la viteza de croazieră reducând consumul de combustibil.
volvo-kers-roata

O mică subvenție de la stat

O subvenție cât de mică e bună chiar dacă te numești Volvo. Compania a obținut un împrumut de la guvernul suedez pentru dezvoltarea acestui sistem. Ca o notă politică, nu putem să nu remarcăm susținerea permanentă a guvernelor din vest a economiilor proprii pentru a fi mai competitive.

Lasă un răspuns