Volvo 7700 Hybrid – primul autobuz prietenos cu mediul inconjurator

Autobuzele hibrid ar putea aveau un succes mai mare decat autoturismele de acelasi tip, dat fiind spatiul mai mare disponibil. Volvo a intrevazut potentialul si incearca sa-l exploateze cu primul model hibrid din istorie. Volvo 7700 Hybrid este cu 30% mai economic decat versiunea traditionala si mult mai prietenos cu mediul inconjurator.
Combinatia de motor diesel euro 5, generator, acumulatori litiu-ion si motoare electrice face ca motorul diesel sa aibe o capacitate de numai 5 litri fata de 9 litri capacitatea versiunii diesel simple.
In momentul in care autobuzul stationeaza, motorul diesel este oprit iar plecarea este realizata exclusiv cu ajutorul motorului electric, la atingerea vitezei de 15-20km/h motorul diesel este pornit iar autobuzul intra in regimul hibrid de mers.
Greutatea totala a crescut doar cu 100 de kilograme dar distributia maselor pe puntile fata-spate a fost imbunatatita datorita greutatii acumulatorilor. Primele modele vor ajunge pe piata in anul 2009, urmand ca in 2010 sa se treaca la productia de serie mare.
Mai jos puteti urmari imagini de la prezentarea noului model:

Lasă un răspuns