Volkswagen Touareg a castigat competitia «Cel mai 4 x 4» off road din Romania

Volkswagen Touareg a castigat titlul «Cel mai 4 x 4 off road» din Romania in 2009 dupa o competitie in care s-a impus detasat in fata unor concurenti foarte puternici.
Pentru editia 2009, la categoria Off Road au fost inscrise urmatoarele modele: Mitsubishi Pajero, Suzuki Jimny, Toyota Land Cruiser si Volkswagen Touareg.
Titlul categoriei SUV s-a disputat intre Ford Kuga, Honda CR-V, Hyundai Veracruz, Hyundai Santa Fe, Nissan X-Trail, Peugeot 4007, Subaru Forester.
A treia editie a categoriei pick-up a avut drept competitori pe Ford Ranger si Mitsubishi L200.

Volkswagen Touareg Dakar
Volkswagen Touareg Dakar

 
 
Pentru a fi eligibile in aceasta competitie, modelele au intrat in vanzare in Romania pana in primul semestru al anului 2009. Toate modelele din concurs au avut exclusiv echiparea pe care fabricantul a omologat-o pentru utilizarea rutiera obisnuita. Nu au fost permise niciun fel de imbunatatiri ale motorului, transmisiei, trenului de rulare sau caroseriei, iar anvelopele au fost cele prevazute ca echipament original al autoturismului.
Acordarea celor trei distinctii s-a facut in urma testelor efectuate pe 30 – 31 mai de cei 9 membri ai juriului cu automobilele nominalizate in concurs. Probele pe sosea s-au desfasurat pe drumul DN 73 A pe tronsonul dintre mausoleul Mateias si combinatul Holcim. Testele off road au avut loc pe doua trasee de munte din zona Fundata.
Anul acesta, regulamentul a evoluat, fiind introduse noi criterii de jurizare. Astfel, alaturi de cunoscutele criterii legate de performantele on si off-road ale masinilor au aparut evaluari legate de gradul de poluare, consum, pret, etc.
Titlurile acordate in aceasta competitie sunt Marci Inregistrate la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci, fiind singura competitie nationala rezervata domeniului 4×4 care-si propune sa ofere consumatorului «SUV-ul, off-road-ul si pick-up-ul anului».

Lasă un răspuns