Volkswagen a prezentat conceptul ID 2all

Volkswagen ID 2all

Volkswagen a prezentat conceptul ID 2all, un automobil electric de dimensiunile unui Polo actual, ce ar trebui să se adreseze cumpărătorilor din clasa medie. Autonomia anunțată de Volkswagen este de până la 450 km pentru versiunile de vârf, ID 2all urmând să concureze cu mașini deja existente, precum Renault Zoe.


Conceptul electric Volkswagen ID 2all

După investiții anunțate în vehicule electrice de aproximativ 180 de miliarde de euro pentru a accelera digitalizarea și dezvoltarea în următorii cinci ani, VW continuă să prezinte noi modele.

Volkswagen a livrat peste 570.000 de vehicule electrice anul trecut (2022), menținându-și poziția de lider pe piața BEV în Europa. Pentru a evita concurența venită din partea Tesla, Volkswagen a introdus conceptul ID 2all, care va costa undeva la 25.000 de euro.


CEO-ul Volkswagen Passenger Cars, Thomas Shafer, explică:

Transformăm compania rapid și fundamental – cu obiectivul clar de a face din Volkswagen un adevărat Love Brand. ID 2all arată unde vrem să ducem marca. Dorim să fim aproape de client și să oferim tehnologie de top în combinație cu un design fantastic. Implementăm transformarea pentru a aduce mobilitatea electrică către mase.

VW ID 2all se va baza pe noua sa platformă modulară MEB și va fi primul vehicul electric cu tracțiune față. ID 2all va oferi un motor de 222 CP și va atinge 100 km/h în mai puțin de șapte secunde. Volkswagen spune că noua sa mașină electrică poate fi încărcată la 80% în mai puțin de 20 de minute.

Prezentarea automobilului Volkswagen ID 2all