Versiunea de bază Kia EV6 revine la specificații inițiale: 371 km autonomie și 43.925USD preț de listă

Hyundai Ioniq 6

Nu toată lumea vrea sau are nevoie de automobile electrice cu autonomie uriașă. Automobilele folosite în orașe și în jurul orașelor rareori trec de 80 de kilometri parcurși pe durata unei zile. În urmă cu mai puțin de un an, Kia a renunțat la versiunea de bază EV6, disponibilă la preț mai mic, și s-a concentrat pe versiunile cu autonomie mare. Acum, această versiune se reîntoarce în portofoliul companiei pentru a concura cu modelele Volkswagen și Tesla.


„Kia urmărește piața și alți concurenți, cum ar fi VW ce oferă modele cu autonomie mai mică în volum relativ limitat”, a declarat James Hope, managerul de PR din SUA.

Kia EV6 Light are o autonomie de 371 km și un preț de listă de 43.925USD. Încărcarea bateriei se poate face chiar și la 180Kw, timpul de încărcare de la 10 la 80% fiind de numai 18 minute, conform companiei.

Alte modele concurente sunt comercializate cu prețuri de 40.290USD pentru Volkswagen ID.4 Standard, 42.785USD pentru Hyundai Ioniq 5 SE și 40.240USD pentru Tesla Model 3. Statele care încurajează tranziția la automobilul electric pot acorda subvenții semnificative, care reduc și mai mult prețul final de achiziție.