Home » Auto » Un standard pentru reîncărcarea automobilului electric

Un standard pentru reîncărcarea automobilului electric

Opt mari producători Auto globali au ales un standard pentru încărcarea automobilelor electrice. Cum alte cuvinte veți putea încărca automobilul Electric în orice colț al Europei (în situația ipotetică în care ați avea autonomie).

Sistemul comunică cu punctul de încărcare astfel încât cantitatea de energie absorbită din rețea să fie optimizată în funcție de caracteristicile stației și de perioada de consum. Veți putea încărca automobilul noaptea, când prețul electricității ar putea fi mai redus.

Standardul recent adoptat funcționează inclusiv pe rețele trifazate și poate reîncărca un automobil în numai 15-20 de minute.

Audi, BMW, Chrysler, Daimler, Ford, General Motors, Porsche și Volkswagen au ajuns la un acord pentru adoptarea acestui standard însă în ecuație nu se află Renault, Nissan și producătorii japonezi. Să sperăm că până la urmă industria Auto va avea înțelepciunea să aleagă un singur standard.

Conector standard petnru reîncărcare automobilelor electrice

Conector standard petnru reîncărcare automobilelor electrice

Mai jos puteți citi comunicatul de presă (în limba engleză)

Postat de in data de 2012/05/05. In categoria Auto, Electric. Puteti urmari acest articol prin RSS 2.0. Puteti lasa un comentariu la acest articol

Postați un răspuns

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.