Tesla raporteaza 1000 de precomenzi

De la prezentarea sa oficiala din data de 26 martie pana in prezent, Tesla Motors a primit 1.000 de precomenzi pentru automobilul electric Model S sedan. Fiecare precomanda a fost posibila doar in cazul in care cumparatorul a depus 5.000 de dolari in conturile companiei. Fondurile totale ar trebui sa insumeze la ora actuala 5 milioane de dolari, un start bun pentru demararea productiei de serie. 
Tesla utilizeaza o caroserie Dodge Magnum insa constructorul specializat in modele electrice va fabrica noua masina folosind aluminiul si fibra de carbon. 
Pretul noului automobil electric Model S este de 57.400 dolari insa costurile totale de intretinere ar fi echivalentul achizitiei unui vehicul normal de 30.000 de dolari. Bineinteles calculele facute de companie sunt trase de par aceste cifre neavand legatura cu realitatea.
In viata de zi cu zi Model S ar trebui sa aibe o autonomie de 480 de kilometri si sa se poata incarca in numai 45 de minute in cazul in care conexiunea la sistemul electric ar rezista la o solicitare atat de mare. Model S ajunge in numai 5.6 secunde la 100 de kilometri la ora si atinge o viteza maxima de 192 kilometri la ora.
Compania nu ofera date despre durata de viata a acumulatorilor si nici de pretul acestora.

Tesla Model S
Tesla Model S

Lasă un răspuns