Renault este deranjat de piesele contrafăcute

Renault a participat în zilele de 26 şi 27 aprilie 2012, la Campania Naţională pentru Protecţia Consumatorilor „O 9 Atitudine” – Ziua Proprietăţii intelectuale, organizată de Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi şi Promovarea Programelor şi Strategiilor în România.
Campania a cuprins o expoziţie tematică, la Curtea de Apel Bucureşti, cu ocazia Zilei Mondiale a Proprietăţii Intelectuale.
Vizitatorii expoziţiei găzduite de Palatul de Justiţie (Curtea de Apel Bucureşti) au putut vedea la standul Grupului Renault exemple de piese de origine şi de piese contrafăcute – plăcuţe de frână, bielete, filtre de ulei, filtre de aer. De asemenea, la stand au fost proiectate filme cu teste demonstrative în care sunt evidenţiate diferenţele de rezistenţă, calitate, aspect dintre piesele de origine şi cele contrafăcute. De exemplu, am putut vedea cum, în cazul frânării, la aceeaşi viteză, distanţa şi timpul de frânare în cazul unei Dacia Logan dotate cu plăcuţe contrafăcute sunt de două ori mai mari decât în cazul unui vehicul similar, dotat cu plăcuţe de frână de origine.
Majoritatea pieselor falsificate, care sunt inscripţionate în mod ilegal cu siglele Dacia sau Renault și provin din ţări precum China, Taiwan şi Turcia.

Renault Fluence Z.E
Renault Fluence Z.E

Lasă un răspuns