Record de productie la Turnatoria Aluminiu

Departamentul Aluminiu din cadrul Uzinei Mecanice si sasiuri Dacia (UMCD) a avut in luna iunie 2010 cea mai mare productie de piese turnate din 2001 pana in prezent. Cu o productie de 1.581 tone piese, pe parcursul lunii iunie, Turnatoria a reusit sa depaseasca anteriorul record, inregistrat in luna mai, de 1.244 tone piese turnate.
Ca termen de comparatie, luna trecuta, departamentul a egalat productia inregistrata in tot anul 2003 si a produs mai mult cu 50 % decat in tot anul 2001 sau in anul 2002. in 2009, 9.500 de tone piese turnate au fost fabricate in cadrul acestui departament.
Turnatoria Aluminiu produce piese turnate din aluminiu pentru cutiile de viteze JH si TL si motoarele fabricate la Dacia si pentru alte uzine Renault din Europa, America de Sud, Africa, Asia. Dintre tipurile de piese turnate pot fi amintite: carter ambreiaj si diferential, carter mecanisme, carter de ulei, capac chiulasa, modul de transfer, semelle, suporti, cutie iesire apa, bucsa etansare, culbutori etc.
Cu un efectiv de 569 de angajati, din care 367 in Turnatorie, Departamentul Aluminiu isi desfasoara activitatea pe platforma Dacia de la Mioveni, in doua cladiri cu o suprafata de circa 20.000 de metri patrati si cuprinde patru ateliere de fabricatie si un atelier de mentenanta.

Lasă un răspuns