Home » Auto » Primul automobil hibrid

Primul automobil hibrid

Marile companii din industria auto au inceput sa-si revendice primele vehicule electrice sau primele vehicule cu tractiune duala. Daca Nissan ne-a amintit in urma cu ceva timp de primul model electric lansat in Japonia imediat dupa razboi, o expozitie auto ce are loc saptamana aceasta la Detroit, SUA ne prezinta unul dintre primele automobile hibrid, in sensul acceptat de majoritate in zilele noastre. Woods Dual Power Model 44 Coupe era propulsat de un motor electric alimentat de un set de baterii si de un motor in patru cilindri pe benzina. Automobilul construit in anul 1916 avea majoritatea elementelor structurale din lemn si nu putea sa depaseasca 52 de kilometri pe ora atunci cand motorul pe benzina intra in sarcina.
Omul care a stat in spatele acestor realizari de la inceputul secolului 20 a fost americanul Clinton Edgar Woods, cel care a scris prima carte despre vehiculele electrice. Compania Woods Motor Vehicle a fost fondata in anul 1899 si a construit 30 de modele intre anii 1911 – 1918, printre care automobile pur electrice si hibrid. Un astfel de automobil hibrid costa la vremea respectiva in jur de 2700 de dolari.

Woods Dual Power Model 44 Coupe

Woods Dual Power Model 44 Coupe

Etichete: , , , , , ,
Postat de in data de 29 octombrie 2009. In categoria Auto. Puteti urmari acest articol prin RSS 2.0. Puteti lasa un comentariu la acest articol

You must be logged in to post a comment Login

center>