Primele tractoare romanesti pentru Egipt

Primul lot de 25 de tractoare U650 sunt gata sa plece in Egipt. Tractoarele romanesti sunt foarte apreciate in tarile arabe datorita fiabilitatii ridicate, pretului mai mult de acceptabil si usurintei cu care se pot repara.
Interesele imobiliare si coruptia din Romania au facut ca una dintre fabricile vitale ale economiei romanesti sa fie pur si simplu vanduta bucata cu bucata. Din fericire s-a gasit pana la urma un investitor care sa cumpere utilajele, matritele si fisele tehnologice.
Pretul unui tractor U650 este de numai 14000 de euro, mult mai mic decat al concurentilor vestici. Tractorul U650 de conceptie romaneasca are 65 de cai putere, are o fiabilitate dovedita in tip si se preteaza pentru fermele mici. Motorul diesel cu patru cilindri de conceptie romaneasca chiar daca are o varsta venerabila se dovedeste a fi pe placul agricultorilor din tarile arabe. Egiptenii nu au vrut sa aduca nicio modificare proiectului, a fost pastrata inclusiv nuanta portocalie a tractoarelor UTB atat de cunoscuta oamenilor din satele romanesti.
Pe platforma Roman S.A Brasov mai produc autobuze, autocamioane, autospeciale civile si militare.

Lasă un răspuns