Pompele de apa solare ofera apa gratuit pentru irigatii

Pompele de apa solare pot reprezenta o solutie ideala pentru acele zone unde energia electrica din reteau nationala nu este disponibila. Cu ajutorul unei pompe solare conectate direct la un panou solar fotovoltaic, ati obtinut un sistem de pompare ecologic. O pompa Lorentz cuplata la un panou solar fotovoltaic cu o putere de numai 150W se pot obtine aproximativ 13000 Litri de apa pe zi, de la o adancime de 10 m, in perioada de vara. De retinut ca acesta pompa functioneza zilnic, automat folosind doar energie solara. O asemena pompa poate produce :
13000 litri/zi x 30 zile = 390.000 Litri /luna ( 390 m3 /luna )

O cerinta obligatorie este prezenta unui bazin de acumulare care sa stocheze apa pompata in timpul zilei.

Alimentarea cu apa a constituit intodeauna o problema mai ales atunci cand energia electrica nu este disponibila. Solutile de pompare a apei folosind panouri solare sau turbine eoliene au fost intodeauna o solutie foarte eficienta. Sistemele de irigatii individuale care folosesc aceasta tehnologie, s-au dovedit a fi solutia ideala si sunt din ce in ce mai intens folosite in agricultura. Aceste sisteme folosesc pompe submersibile sau de suprafata. Esential in aceste aplicatii sunt pompele de curent continu care au un randament foarte ridicat, folosind pentru pomparea apei o cantitate foarte mica de energie electrica.

Panourile fotovoltaice sau tubina eoliana pot fi achizitionate separat de pompa electrica, desi o pompa electrica cu motor pe curent continuu nu mai au nevoie de cuplarea unui invertor.

Via: consumredus.ro

Lasă un răspuns