Polestar 2 – rivalul european al modelului Tesla 3

Polestar 2

Oferta de vehicule electrice a fost foarte limitată, existând câteva automobile și foarte multe încercări de electrificare a unor modele deja existente. Odată cu diversificarea ofertei Tesla, cu apariția modelului Jaguar E-Pace și mai nou cu prezentarea lui Polestar 2, clientul european are ce să aleagă.


Polestar 2 seamnă cu un sedan de clasă medie (Gran Tourer Coupé conform specialiștilor), proiectat de la zero drept un automobil electric. Acest lucru este foarte important pentru că în acest fel pot fi obținute performanțe superioare oricărui automobil derivat.


Polestar 2 este o marcă Volvo, iar „suedezii” au știu din start că vor trebui să concureze cu Tesla. Polestar 2 este atât de performant încât Tesla a trebuit să reducă imediat prețul pentru Model 3, astfel încât să poată concura pe piața europeană.


La fel ca Tesla Model 3, Polestar 2 are tracțiune 4×4, două motoare electrice cu o putere de 408 cai și un cuplu de 660 Nm. Bateria cu litiu are o putere de 78KWh asigurând o autonomie de 500km (WLTP), suficient de mare pentru a traversa România. Viteza de 100 km/h este atinsă în numai 4,7 secunde, însă acest lucru este un beneficiu secundar al automobilului electric.

Polestar 2
Polestar 2


Polestar 2 păstrează forma clasică de sedan, are un bord electronic amplasat în spatele volanului, precum și o tabletă centrală în genul Tesla Model S. Sunt prezente, de asemenea, alte elemente apreciate de șoferi cum ar fi jantele de aliaj de 19 inci, scaunele profilate și climatizarea automată.
Polestar 2 va avea un preț de pornire de 40.000 de euro (fără taxe sau subvenții aplicate) însă va fi disponibil pentru început în varianta Launch Edition, cu un preț de 59.900 euro.

Prezentare video: Polestar 2