Pirelli investește la Slatina

Axa industriei auto românești primește un nou val de investiții. Italienii de de la Pirelli au anunțat recent că în perioada 2013 – 2017 vor investi în fabrica de la Slatina circa 105 milioane de euro. La această investiție contribuie și Guvernul României cu suma de 35 milioane euro.
Fabrica de anvelope Pirelli din Slatina își va mări producția cu 50% în urma acestei investiții. În prezent fabrica poate produce 8,5 milioane anvelope/an. Pentru anul 2013 este așteptată o producție 10 milioane de anvelope iar în anul 2017 producția ar trebui să ajungă la 13 milioane de cauciucuri.
Noua investiție va aduce și 500 de noi locuri de muncă ce se vor adăuga la cele 3000 de slujbe create de grupul Pirelli în România. Anvelopele de la Slatina pleacă către fabricile Mercedes-Benz si Audi.
Cele două fabrici de automobile de la Craiova și Mioveni au atras după ele investiții importante în domeniul componentelor auto. Mai mulți producători importanți au mici unități de producție în jurul Piteștului, la Slatina și la Bals. Volumul mare de mărfuri care pleacă din Pitești și Craiova impune construcția unei autostrăzi care să lege cei doi poli ai industriei auto românești.

Indici anvelope
Indici anvelope

Lasă un răspuns