Pepsi anunță că 80% din flota sa a fost înlocuită cu vehicule hibride

Toyota Prius 2010

Pepsi anunță că 80% din flota sa a fost înlocuită cu vehicule hibride, reprezentând un progres semnificativ în conformitate cu obiectivul companiei de a obține emisii nete zero în operațiunile sale globale până în 2040. Ca parte a programului pep+ (PepsiCo Positive), această tranziție a flotei a fost inițiată în 2019 pentru a aborda impactul schimbărilor climatice și pentru a contribui la generarea de schimbări pozitive în beneficiul afacerii, oamenilor și planetei noastre.


În prezent, flota de vehicule hibride a PepsiCo România este formată din 450 de mașini hibride Toyota Corolla și Toyota Yaris, reprezentând un exemplu de eficiență în reducerea emisiilor de CO2. Spre exemplu, noua Toyota Corolla 1.8 Hybrid (2022) se remarcă prin emisii de CO2 WLTP de numai 101,0 g/km, în timp ce Toyota Yaris 1.5 Eco HYB (2021) convinge prin emisii de CO2 WLTP de numai 87,0 g/km.

În plus, PepsiCo a sprijinit instalarea a 18 stații de încărcare în două fabrici din România, inclusiv 12 unități de încărcare normală AC (curent alternativ) și șase unități de încărcare rapidă DC (curent continuu) , și a introdus utilizarea unui sistem GPS avansat pentru a permite reducerea distanțelor de deplasare, monitorizarea consumului de combustibil și minimizarea riscurilor de accidente rutiere.

Toyota Prius 2010