Panasonic lanseaza cele mai eficiente becuri cu LED

Panasonic a lansat astăzi pe piaţă becuri de tip LED de forma celor incadescente, în completarea liniei de produse de iluminat EVERLEDS.
Noua gamă este formată din opt tipuri diferite de produse recunoscute ca fiind cele mai eficiente din punct de vedere energetic, cele mai uşoare şi mai mici becuri LED lansate până în prezent. Recenta linie de produse de iluminat include, de asemenea, primele becuri compacte de tip LED din industrie dar şi lămpi cu putere variabila.
Noua linie include becuri LED standard de 4.0W (LDA4L-A1 şi LDA4D-A1), de 6,9W (LDA7L-A1 şi LDA7D-A1) şi de 7,6W (LDA8L-A1/D şi LDA8D-A1/D) şi becuri LED compacte de 5,5W (LDA6L-E17-A1/D and LDA6D-E17-A1/D).

Becuri LED Panasonic Everleds
Becuri LED Panasonic Everleds

Disponibile în gamele de culori “daylight” şi “lamp”, noile produse vor fi comercializate mai întai în Japonia, începând din 21 octombrie 2009. Becurile utilizează o tehnologie proprietară Panasonic de disipare a căldurii care măreşte eficienţa energetică a becurilor. În general, eficienţa la iluminare a becurilor LED creşte pe măsură ce scade temperatura interioară. Astfel, este extrem de importantă scăderea şi optimizarea temperaturii unui produs LED pentru a obţine o iluminare mai eficientă. Prin aplicarea unui tratament cu aluminiu la suprafaţa becurilor, Panasonic  a reuşit să obţină o creştere a gradului de disipare a căldurii  pentru a reduce temperatura becurilor LED. Combinând această tehnologie cu designul foarte compact, compania a reuşit să aducă pe piaţă cele mai eficiente becuri LED.
Când sunt utilizate ca surse de lumină directă, becurile standard de 6,9W iluminează precum becurile incandescente de 60W. Astfel, se pot obţine economii anuale, de la un singur bec, de aproximativ 15 euro. Becurile standard de 4.0W şi cele compacte de 5.5W produc lumina echivalentă a unui bec tradiţional de 40W, în timp ce becurile de 7,6W standard iluminează ca un bec incandescent de 60W.
Panasonic reuşeşte totodată obţinerea celor mai uşoare becuri din industrie prin subţierea carcasei şi prin reducerea cantităţii de aluminiu utilizat la fabricarea acesteia. Un bec standard cu bază E26 cântăreşte doar 100g, iar becurile compacte cu bază E17 cântăresc doar 50g.  Mai mult, prin utilizarea unei tehnologii de analiză termică Panasonic a reuşit să optimizeze cantitatea de căldură disipată pentru a crea cele mai compacte becuri cu bază E26, ca lungime dar şi ca diametru exterior. Noile becuri LED, inclusiv primele becuri LED cu bază E17 din industrie, se potrivesc perfect echipamentelor de iluminat existente pe piaţă.
Becurile cu bază E26 au o durată de viaţă de până la 40.000 de ore, ceea ce înseamnă că pot lumina aproape 19 ani dacă sunt utilizate în medie 5,5 ore pe zi. Becurile cu bază E17 au o durată de viaţă de 20.000 de ore. De asemenea, noile becuri LED prezintă un înveliş de sticlă durabilă, si nu sunt teoretic emiţătoare de raze ultraviolete sau radiaţii infraroşii. Becurile de tip standard de 7,6W şi cele compacte de 5,5W sunt variabile, putând lumina de la 10% din capacitate până la 100%.

One Comment on “Panasonic lanseaza cele mai eficiente becuri cu LED”

  1. Stie cineva unde se gasesc becurile cu LED si la ce preturi?! In hypermarketuri nu am vazut niciodata asa ceva.

Lasă un răspuns