O zi mare pentru industria auto romaneasca

Astazi, 8 septembrie, Ford a asamblat primul automobil in fabrica din Craiova. Modelele Ford Transit Connect sunt livrate din fabrica Kocaeli din Turcia sub forma de kituri urmand ca de anul viitor fabrica sa produca in totalitate acest model alaturi cel mai probabil de B-Max, un automobil de clasa medie.
Prima masina construita de muncitorii din banie a fost donata Spitalului Munincipal din Craiova.
Ceremonia a fost un bun prilej pentru politicieni de a se expune in mod public. Au fost prezenti: Presedintele Romaniei domnul Traian Basescu, Presedintele Senatului Mircea Geoana, Calin Popescu Tariceanu, Ministrul Transporturilor Radu Berceanu alaturi de ambasadorul Statelor Unite ale Americii in Romania, domnul Mark Gitenstein si seful Ford Europa, John Fleming.
Traian Basescu a recunoscut meritele Guvernului Tariceanu la realizarea acestei investitii si le-a invitat pe acesta pe scena alaturi de domnia sa. Din pacate nu acelasi lucru se poate spune si despre privatizarea ARO, Adrian Nastase reusind atunci sa ingroape pur si simplu automobilele de teren concepute si fabricate de romani.
Romania ar putea produce incepand cu anul 2010 aproape 700.000 de automobile anual devenind o adevarata putere mondiala in industria auto. Pentru muncitorii din Craiova demararea productiei a insemnat uniforme noi si o prima de 500 lei. Valoare totala a primelor fiind de 450.000 euro.
Toti acesti bani vor ridica economia locala si vor asigura noi locuri de munca atat in fabrica Ford cat si in companiile ce vor incheia contracte cu firma americana. Preziunile sunt imbucuratoare, in anul 2012 Ford va contribui cu 4 miliarde de dolari la PIB-ul Romaniei, insemnand circa 2.5% din acesta.
Ford nu este pentru prima data in Romania, cu putin timp inaintea celui de al doilea razboi mondial, compania intentionand sa deschida o uzina in zona Floreasca din Bucuresti.

Ford Transit Connect
Ford Transit Connect

Lasă un răspuns