O mașină Tesla Model S a luat foc

O mașină Tesla Model S a fost filmată pe o stradă în timp ce ardea. Judecând după intensitatea flăcării și culoarea ei, focul pare să fi provenit de la bateria automobilului. De regulă când o celulă dintr-o baterie cu litiu e distrusă are loc o reacție chimică violentă.

Mașinile Tesla au multe defecte din fabricație, normale pentru o fabrică aflată la început de drum. Proprietarii acestora au acuzat apariția multor defecte în primul an de utilizare al vehicului, existând forumuri în care sunt evidențiate aceste „boli ale copilăriei”. Mai grav e că piesele de schimb sunt extrem de scumpe (chiar și un capac de plastic banal are un preț umflat), iar service-urile în care se pot face aceste reparații sunt foarte rare.

Aceasta nu este prima Tesla care a luat foc din senin. Fabricantul preferă să nu vorbească despre aceste probleme, iar atunci când i se cer explicații dă răspunsuri în doi peri, din care clienții nu au ce să înțeleagă.

Înainte de a plăti 100.000 de dolari pentru o Tesla S, clienții ar trebui să se întrebe ce primesc în schimbul acestei sume imense!

Tesla Model S în flăcări