Noul Peugeot E-5008: SUV electric cu 660km autonomie

PEUGEOT E-5008

Noul PEUGEOT E-5008 stabilește un punct de referință, devenind singurul SUV complet electric în măsură să ofere spațiu pentru 7 pasageri și autonomie electrică de până la 660 km. Beneficiind de platforma STLA Medium și de o baterie fabricată în Franța, E-5008 răspunde cerințelor clienților care caută un SUV de mari dimensiuni, ce oferă confort și autonomie
Noul PEUGEOT E-5008 va fi construit exclusiv la uzina din Sochaux. Acesta este echipat cu baterii ACC fabricate la fabrica Douvrin, Franța. Beneficiază de programul ALLURE CARE și de o garanție de până la 8 ani / 160.000 km, cea mai extinsă dintre toate mărcile europene.

GAMĂ AMPLĂ DE MOTOARE ELECTRICE
Conceput încă de la început ca model electric, noul E-5008 dispune de o gamă de motoare cu emisii zero (ciclurile WLTP sunt în așteptarea omologării) care oferă o autonomie electrică între 500 și 660 km, inclusiv un motor dual AWD și o versiune Long Range.


Această gamă de motoare sincron cu magneți permanenți oferă mai multă putere și o eficiență mai bună. Versiunile cu tracțiune pe 2 roți oferă 157 kW (345 Nm) sau 170 kW (345 Nm).
Versiunea cu 2 motoare și tracțiune integrală oferă o putere totală de 237 kW (157 kW în față și 80 kW în spate). Motorul din față oferă un cuplu de 345 Nm, iar cel din spate de 170 Nm.

Bateria de înaltă tensiune litiu-ion de 400 V în compoziție chimică NMC (nichel, mangan și cobalt) este amplasată sub podea și alimentează motorul electric pentru tracțiune.
Celelalte componente electrice consumatoare (lumini, divertisment etc.) rămân conectate la o baterie de 12V, alimentată la rândul ei de bateria de înaltă tensiune prin intermediul convertorului. Managementul termic al bateriei utilizează circulația lichidului de răcire. Acest lucru permite o încărcare ultra-rapidă, o durată de viață optimizată a bateriei și o durată de viață mai lungă.

Pompa de căldură asigură în mod natural o temperatură confortabilă pentru pasageri păstrând în același timp energia bateriei. Bateria este garantată timp de opt ani (sau 160.000 km) pentru 70% din capacitatea sa de încărcare.