Noul motor 1.2 TCe de la Dacia

Unul dintre cele mai interesante motoare apărute la Dacia este fără îndoială cel turbo de 1.2 litri. Motorul de 115 CP (Euro 5) inaugurat pe Renault Mégane şi Scénic Collection 2012 este perfect pentru traficul aglomerat din orașe dar și pentru o accelerare mai rapidă, atunci când sunteți într-o depășire.
Motorul 1.2 TCe este primul motor al grupului Renault care dispune de un sistem de injecţie directă turbo. Motorul este foarte ușor datorită blocului din aluminiu și oferă un cuplu de 190 Nm disponibil în proporţie de 90 % încă de la 1 500 rotaţii/ minut şi integral în plaja cuprinsă între 2 000 şi 4 000 rotaţii/ minut, asigurând reprize foarte bune.
Viitoarele automobile Dacia echipate cu acest motor vor obține un consum de carburant sub 5.5l / 100 km. Pe utilitara Dokker consumul estimat extraurban este de 6.1l / 100 km.
Un alt avantaj al acestui motor este prezența lanțului de distribuție și renunțarea la cureaua de distribuție astfel că nu va mai trebui să plătiți bani grei la service-uri.
Fiind un motor turbo pe benzină, șoferul se va putea bucura de un condusul sportiv și de cei 115 cai putere disponibili la turații mari.
Distribuția pe lanț o puteți vedea la minutul 1.27.


În imaginea de mai jos puteți vedea motorul de Renault Clio 1.2 16V, asemănător cu cel Dacia.
 Renault 1.2 TCe
Renault 1.2 TCe

Sursa foto: 4shared.com

Lasă un răspuns