Nokia inlocuieste incarcatoarele cu probleme

Nokia a iniţiat astăzi un program de înlocuire a încărcătoarelor, în cadrul căruia utilizatorilor care deţin anumite încărcătoare marca Nokia, fabricate de un furnizor terţ, li se recomandă să le înlocuiască gratuit.
În cadrul unui proces obişnuit de control al calităţii, Nokia a identificat o potenţială problemă de calitate a produsului privind anumite încărcătoare fabricate de către unul dintre furnizorii săi. Carcasele din plastic ale încărcătoarelor afectate pot să se lărgească şi să se desprindă, expunând componentele interne ale încărcătorului şi reprezentând astfel un potenţial risc de şoc electric, în cazul în care anumite componente interne sunt atinse în timp ce încărcătorul este introdus într-o priză. Nokia nu a luat cunostinţă de niciun incident sau accident legat de aceste încărcătoare.
Doar un număr limitat de modele de încărcătoare fabricate de un furnizor terţ, într-o perioadă de timp specifică, se află în sfera de aplicare a programului de înlocuire. Acestea sunt modelele AC-3E şi AC-3U, fabricate între 15 iunie 2009 şi 9 august 2009, precum şi modelul AC-4U fabricat între 13 aprilie 2009 şi 25 octombrie 2009. Numai modelul AC-3E a fost comercializat în Europa iar încărcătoarele AC-3U şi AC-4U au fost vândute doar în America de Nord şi America Latină.
Nokia recomandă deţinătorilor de încărcătoare eligibile pentru acest program de înlocuire să nu mai utilizeze încărcătorul şi să îl înlocuiască gratuit.

Lasă un răspuns