Noile Citroën C4 X și ë-C4 X electric readuc rafinamentul francez în Europa

Citroën C4 X

Clienții modelelor C4 X și ë-C4 X 100 % electric beneficiază, de asemenea, de noua interfață de infotainment, MyCitroën Drive Plus, un pachet complet dedicat conectivității și serviciilor conectate.

Motorul electric de 100 kW este puternic și extrem de eficient, indiferent de condițiile de condus, cu 136 CP și un cuplu de 260 Nm disponibil imediat. Accelerația de la 0 la 100 km/h (0-62 mph) se realizează în 9.5 secunde în modul Sport, cu o viteză maximă de 150 km/h (93 mph). Bateria de 50 kWh este de tip Li-ion de înaltă tensiune (400 V). Frânarea regenerativă permite conducătorului auto să reîncarce parțial bateria și să crească autonomia pe perioada deplasărilor, amplificând decelerarea mașinii fără a apăsa pedala de frână și recuperând astfel energia care altfel s-ar pierde.

Sunt disponibile trei moduri de condus – Eco, Normal și Sport -activat cu ajutorul selectorului amplasat pe consola centrală. Pentru un plus de relaxare, bateria are o garanție de 8 ani sau 160.000 km pentru 70% din capacitatea sa de încărcare. La o stație publică de încărcare, cu ajutorul unui încărcător rapid cu curent continuu de 100 kW (mod 4), bateria se reîncarcă cu cea mai rapidă viteză din segment, de aproximativ 10 km/min (6.2 mile/min), 80% din procesul de încărcare realizându-se în 30 de minute.

Clienții care preferă o motorizare termică eficientă pot alege între motoare PureTech pe benzină sau Diesel BlueHDi, pentru un randament excelent.

Noile ë-C4 X și C4 X vor fi produse exclusiv în Europa pentru toate piețele, la uzina grupului Stellantis din Villaverde (în apropiere de Madrid, Spania). Vânzările în România vor debuta în prima parte a anului 2023.

În funcție de piață, sunt disponibile trei combinații de motorizări și transmisii PureTech cu 3 cilindri și injecție directă:

  • PureTech 100 Start & Stop Euro 6.4, cutie de viteze manuală cu 6 trepte
  • PureTech 130 Start & Stop Euro 6.4, cutie de viteze automată EAT8
  • PureTech 130 Euro 6.1, cutie de viteze automată EAT8 – numai pentru Orientul Mijlociu, Africa și pe piețele internaționale.

Noul C4 X va fi disponibil pe piețe selectate cu motoare eficiente BlueHDi 130 Euro 6.4 Start & Stop cuplate la transmisia automată EAT8.