Noile automobile Dacia la parada de 1 decembrie

Parada de 1 decembrie a prilejuit și câteva surprize. Dacă vehiculul MRAP, de producție americană, era anunțat la paradă, despre tancurile TR85M1 și noile automobile Dacia intrate în dotatea Ministerul Administratiei și Internelor nu se știa nimic.

“In cadrul parteneriatului de durata dintre Dacia si Ministerul Administratiei si Internelor (MAI), cele doua institutii au decis sa includa o flota de modele Dacia in cadrul Paradei Militare de 1 Decembrie. Astfel, sapte autospeciale ale marcii romanesti, printre care si noile modele Dacia Logan si Sandero lansate recent, au incheiat defilarea blocului de parada al MAI. Sase dintre modelele Dacia au fost echipate si inscriptionate cu insemnele Politiei Romane pentru Ordine Publica, unul dintre cei mai importanti clienti de flote ai constructorului de la Mioveni”, au declarat reprezentanții Dacia.

Achiziția automobilelor Dacia de către instituțiile românești este un real motiv de bucurie odată ce aceste sume rămân în economia românească. După achiziția cu cântec a transportoarelor blindate Piranha IIIC din Elveția (deși noi aveam un transportor SAUR ce aștepta intrarea în producție) și după numeroasele alegeri greșite făcute de instituțiile publice a venit timpul ca guvernații să folosească aceste sume de la buget pentru a susține economia națională.
De ce ar alege reprezentanții instituțiilor de stat automobile scumpe de import în condițiile în care le cumpără din bani publici? Noi bănuim câteva motive care ar trebui să intre sub atenția organelor de anchetă. Nu este admis ca o instituție de stat (cum ar fi TVR, TAROM, CFR, Poșta Română) să cumpere pe sume uriașe automobile de import în condițiile în care există alternativă locală.

Dacia Sandero Stepway 2
Dacia Sandero Stepway 2

Lasă un răspuns