Nissan Leaf alimentat de la generatorul diesel

Ce credeți că se poate întâmpla cu un automobil electric căruia i se descarcă bateria?! În lipsa unei rețele de stații de reîncărcare automobilul electric devine la fel de util precum o drujbă în manâ unui om al cavernelor.
Un circuit de promovare al celui mai titrat automobil electric, Nissan Leaf, s-a transformat dintr-o călătorie ecologică în una ineficientă și poluantă. Pentru a suplini lipsa stațiilor de reîncărcare și autonomia redusă a modelului, echipa tehnică a decis ca automobilul să fie reîncărcat de la un generator diesel de 440 de volți ce a fost purtat cu un camion pe întregul traseu.
Katherine Zachary, PR pentru Ameica de Nord, a declarat pentru AutoblogGreen că această soluție a fost una temporară pentru a permite cât mai multor oameni să conducă modelul Leaf. Stațiile de reîncărcare și automobilele electrice sunt într-un cerc vicios – oamenii nu își cumpără automobile electrice pentru că nu au de unde să le încarce iar firmele nu construiesc stații de reîncărcare pentru că nu sunt suficiente automobile electrice în piață.
Mai multe persoane s-au aratat încântate de posibilitatea de a face naveta cu numai 4 lei pentru 100 de kilometri parcurși față de 50 de lei pentru fiecare sută de kilometri, cât se plătește acum pentru deplasarea cu o mașină modestă prin București. Cu alte cuvinte o mașină pe benzină cu motor de 1.6 litri consumă în oraș (București) 12 litri la 100 kilometri. Pentru 12 litri de benzină șoferul plătește în momentul de față 56,4 lei. Dacă s-ar deplasa cu Nissan Leaf, spre exemplu, ar trebui să cumpere 9KW de curent electric care l-ar costa 4 lei. În întreaga durată de viață a mașini o bună parte din prețul de achiziție ar fi recuperat pe măsură ce automobilul este utilizat. Bineînțeles dacă benzina va ajunge la 7-8 lei pe litru calculele se vor schimba radical.

Generator diesel
Nissan Leaf a fost alimentat de un astfel de generator

Lasă un răspuns