Dacia a fabricat 100 000 de vehicule GPL

Uzina Dacia a produs joi, 28 octombrie, vehiculul GPL cu numarul 100 000. Modelul respectiv este un Sandero de culoare Bleu Navy, cu motor de 1,4 l, destinat pietei italiene.
Alimentarea cu gaz petrol lichefiat a fost introdusa In iunie 2007 pentru Logan berlina, din luna iulie a aceluiasi an fiind disponibila si pentru Logan MCV. In 2009, a fost introdusa si varianta GPL a Sandero. Echiparea vehiculelor cu instalatie GPL este facuta de Landi Renzo, unul dintre furnizorii Dacia implantati pe platforma de la Mioveni. Instalatiile GPL sunt dimensionate si calibrate special pentru a se integra perfect vehiculelor Dacia si pentru a asigura cele mai bune prestatii.

Modelele Dacia cu alimentare benzina/GPL sunt fiabile si economice. In plus, emisiile de substante poluante sunt reduse considerabil la rularea pe GPL. Astfel, vehiculele Dacia cu alimentare GPL poarta semnatura Dacia Eco2, semnatura ce garanteaza ca automobilul care o poarta Indeplineste trei criterii prin care protejeaza mediul Inconjurator: are un nivel al emisiilor de CO2 mai mic sau egal cu 140g/km, este produs Intr-o uzina certificata ISO 14 001, 95% din masa vehiculului poate fi valorificata prin reciclare la sfarsitul ciclului de viata, iar cel putin 5% din materialul plastic este material reciclat.

Dacia Sandero
Dacia Sandero

Lasă un răspuns