Nissan construieste o noua uzina pentru acumulatori

Carlos Ghosn, seful Nissan, a participat in cursul zilei de ieri la inaugurarea lucrarilor pentru prima fabrica de acumulatori situata in afara Japoniei.
Fabrica din Smyrna, Tennessee, cu o capacitate anuala de 200.000 de unitati, va produce acumulatori litiu-ion destinati initial modelului Nissan Leaf, ce va fi ansamblat in uzina din imediata apropiere. Nissan intentioneaza, de asemenea, sa foloseasca bateriile produse la Smyrna pentru viitoarele automobile Inifinti EV si NV200. Primele baterii ar putea iesi pe poarta fabricii in anul 2012.
Dezvoltarea uzinelor pentru acumulatori va reduce in urmatorii ani preturile pentru intreaga gama de la modelele utilizate atat pentru laptop-uri si telefoanele mobile cat si pentru automobilele electrice in ciuda reduceri subventiilor practicate de anumite state. Conform Guardian, Marea Britanie ar putea taia subventia de 5000 de lire sterline pe care o acorda la achizitionarea unui automobil electric, fapt care va duce la o scadere accentuata a pietei. Principalul impediment care tine pe loc vanzarile automobilelor electrice ramane in continuare costul ridicat al acumulatorilor.

Nissan Leaf
Nissan Leaf

Lasă un răspuns