Mitsubishi lanseaza un Colt ecologic

Moda masinilor ecologice, cu un impact minor asupra mediului, a fost preluata de majoritatea producatorilor auto, minciuna fiind principala arma a directorilor de marketing. Automobilele dotate cu motoare de capacitate mica poarta denumiri sugestive cum ar fi: Econetic, eco2 sau mai nou Cleartec.
Mitsubishi Colt in varianta Cleartec e un fel de Logan Eco2, o masina care nu va putea fi niciodata cumparata de la dealer-ul local si care in conditii normale de utilizare se indeparteaza destul de mult de caracteristicile mentionate de producator in pliantele de prezentare.
Automobilul beneficiaza de un sistem  Stop & Start, cauciucuri cu rezistenta mica si un ulei de vascozitate redusa. Toate aceste artificii aplicate unui motor de 1.1 litri si 75 de cai putere fac ca emisiile de dioxid de carbon sa se limiteze la valoarea de 115 grame pe kilometru, echivalentul unui consum de numai 4.3 litri de benzina. Mitsubishi nu a aplicat tehnologia Cleartec automobilelor diesel, desi valorile ce se putea obtine ar fi fost superioare motoarelor pe benzina.

Mitsubishi Cleartec
Mitsubishi Cleartec

Lasă un răspuns