Mercedes EQXX poate atinge o autonomie de 1000 de kilometri

Mercedes EQXX

După ce Tesla a arătat că se pot construi automobile electrice cu o autonomie decentă a venit rândul nemților să ne arate că automobilele electrice pot oferi o calitate remarcabilă a construcției. După EQS, Mercedes ne prezintă EQXX, un automobil electric extrem de eficient, cu o autonomie de până la 1000 de kilometri. Cu un astfel de automobil, grijile privind autonomia vor fi de domeniul trecutului.

Automobilul are un consum de numai 10KW pe 100 de kilometri și un coeficient aerodinamic extrem de mic de 0.18. Automobilul consumă extrem de puțin, nu are nevoie de o răcire suplimentară a bateriei, răcirea fiind făcută printr-o gură de ventilație, amplasată frontal, ce se deschide atunci când e cazul. Pe plafonul mașinii vor fi instalate panouri solare care vor adăuga alți 25 de kilometri de autonomie.

Automobilul este construit cu ajutorul celor mai noi tehnologii disponibile în anul 2022, inclusiv tehnologii de ultimă oră din industria spațială, industria IT și Formula E.

Elementele caroserie sunt printate 3D, cu imprimante speciale, și sunt proiectate cu ajutorul aplicațiilor susținute de tehnologii împrumutate din jocurile video. Inteligența artificială găsește aceste forme, ce par ciudate la prima vedere, dar care asigură cel mai bun raport rezistență structura/masă totală. Motorul nu este extraordinar de puternic, are numai 200 de cai putere, însă nu acesta este scopul automobilului. Cadrul motor este fabricat din fibră de carbon, iar discurile de frână sunt din aliaj de aluminiu. Arcurile suspensiei sunt fabricate din fibră de sticlă.