Hyundai livrează 8 automobile ix35 Fuel Cell alimentate cu hidrogen

Hyundai Motor a livrat opt unitati ix35 Fuel Cell suplimentare catre doua dintre cele mai cunoscute orase din Europa. Continuand seria de vanzari a primului vehicul cu pila de combustie pe baza de hidrogen produs in serie, cateva companii din Londra si Rotterdam au intrat in posesia modelelor comandate.
Organizatii din Marea Britanie, printre care Transport for London, Air Product, Johnson Matthey si ITM Power, au achizitionat fiecare cate un model ix35 Fuel Cell pentru operatiuni in intreaga tara, in timp ce Rijkswaterstaat, autoritatea daneza care gestioneaza autostrazile și drumurile, dispune acum de doua unitati.
O noua statie de alimentare cu hidrogen va fi inaugurata oficial de Ministrul danez al Mediului, Wilma Mansveld, pentru a coincide cu livrarea celor doua vehicule cu emisii zero catre Rijkswaterstaat.
In cadrul unui test independent, ix35 Fuel Cell a inregistrat recent cea mai lunga calatorie realizata cu un singur rezervor, parcurgand o distanta impresionanta de 700 km, cu o viteza medie de 100 km/h. Testul a fost realizat de consultanti independenti pentru fundatia norvegiana non-profit pentru schimbarile climatice, Zero Emission Resource Organisation (‘ZERO’).
Modelul ix35 Fuel Cell elibereaza zero emisii de noxe, fiind echipat cu un motor electric de 100 kW (136 CP), care ii permite sa atinga o viteza maxima de 160 km/h. Un rezervor dublu de hidrogen, plasat intre rotile din spate ale vehiculului, ii ofera o autonomie de pana la 594 km cu un singur rezervor.

Hyundai ix35 Fuel Cell

Lasă un răspuns