Grupul Teaha va cumpăra 10 automobile BMW plug-in hybrid

BMW 330e Sedan
BMW 330e Sedan
BMW 330e Sedan

Grupul de companii Teaha va cumpăra 10 automobile BMW plug-in hybrid în valoare de 700.000 Euro. Este vorba de şapte modele BMW Seria 2 Active Tourer 225xe, un BMW Seria 5 530e, un BMW X5 xDrive40e şi un BMW 740Le xDrive. Aceasta este cea mai importantă achiziţie a unei flote de automobile plug-in hybrid în România, până în acest moment.

Automobilele plug-in hybrid sunt eficiente atâta timp cât există o rețea de stații de reîncărcare și este posibilă deplasarea în modul electric pe o durată mai lungă.

Maşinile au fost achiziţionate pe numele societăţii Teaha Assets, cea care administrează activele întregului grup de firme Teaha. Automobilele sunt folosite în timpul programului de lucru, în interesul realizării activităţii specifice, care include deplasări la autorităţi şi la clienţi, atât în zona Capitalei, dar şi în întreaga ţară, iar după program şi în week-end pot fi folosite şi în scopuri personale ale celor ce beneficiază de ele.

Încărcarea se efectuează, în momentul de faţă, exclusiv în parcarea de la sediul social al grupului de companii, prin intermediul celor patru staţii de putere BMW i Wallbox Connect, care permit o încărcare completă rapidă (până la 3,5 ore). Gestionarea inteligentă prin intermediul a patru cartele permite a se urmării timpii de încărcare şi poate asigura o utilizare de până la patru maşini / staţie, număr care poate extins la cerere.

“Nu se poate vorbi de o cifră de consum fixă, pentru că există diferenţe substanţiale în ceea ce priveşte consumul, chiar şi în interiorul grupului de şapte automobile identice BMW Seria 2 Active Tourer. Variaţia este dată de raportul dintre distanţele parcurse şi frecvenţa reîncărcării de la reţea. Cu cât distanţele parcurse între două reîncărcări sunt mai scurte şi cu cât încărcările sunt mai complete, cu atât scade consumul mai mult. Fără pretenţia că ar fi reprezentativ, am reuşit, în perioada de drive test, să menţin consumul limuzinei mele Seria 7 sub 4 l/100km, uneori acesta scăzând chiar sub 3 l/100km! Prin înlocuirea vechii flote cu actuala, consumul de combustibil la 100 km a scăzut, după estimările noastre, cu până la 3 l/100km”, explică Teo Teaha avantajele utilizării modelelor plug-in hybrid.

 

Prezentare oficială BMW 225xe iPerformance Active Tourer