Germania va investi peste 58 de miliarde de euro în automobilele electrice

Volkswagen e-Golf

Perioada de neîncredere în automobilul electric a trecut. Astăzi nu mai trebuie să explici nimănui cum va arăta un automobil cu 500 de kilometri autonomie, sau cum se poate reîncărca rapid o baterie de 80Kwh. Mai mult, după ce autobuzul electric a devenit o prezență cotidiană, avantajele propulsiei electrice au putut fi observate de toată lumea.


Puternica industrie auto germană a înțeles mai greu această tendință de a trece la automobile nepoluante. Mai rău, au încercat chiar să modifice din pix nivelul emisiilor motoarelor diesel într-o încercare disperată de a se încadra în normele decise de politicieni.

Volkswagen e-Golf
Volkswagen e-Golf


În cadrul salonului auto din Geneva, Bernhard Mattes, preşedintele Asociaţiei Industriei auto din Germania (VDA) a declarat pentru Reuters că:
„Vom investi peste 40 de miliarde de euro în mobilitate electrică, în următorii trei ani, şi alte 18 miliarde de euro în digitalizare şi în automobile conectate şi autonome”


Gama de automobile electrice va deveni tot mai mare, producția va crește de la an la an, dar, cel mai important, automobil electric al viitorului va fi mai ieftin decât cel cu motor termic, va fi mai silențios, mai confortabil, mai fiabil și va avea autonomie mai mare decât un model clasic din prezent.