ExxonMobil se promoveaza prin masini electrice

ExxonMobil adopta o strategie de piata care pare la prima vedere ca o dezavantajeaza. Compania, ce are ca principal obiect de activitate productia si distributia de combustibil, va demara programul AltCar prin care automobilele Maya 300 (prezentate in imaginea alaturata) vor putea fi utilizate in comun.
Maya 300 utilizeaza un set de baterii litiu-ion care ofera o autonomie de 100 de kilometri. Timpul de incarcarea completa a acumulatorilor este cuprins intre 8 si 10 ore. Automobilul va fi disponibil din anul 2011 la un pret ce va fi cuprins intre 20.000 si 25.000 de dolari. O versiune mai potenta, cu 200 de kilometri autonomie va costa in schimb peste 30.000 de dolari.
Programul AltCar, derulat impreuna cu Electrovaya, va fi disponibil initial in Centrul de Stiinta Maryland. Masina va putea fi inchiriata de rezidenti si turisti platindu-se doar ora de functionare.
Oare campania ExxonMobil doreste sa ne arate ca automobilele electrice sunt lente, au autonomie redusa si sunt scumpe? De ce nu au adoptat Tesla Roadster? Oare asa vor sa ne determine sa cumparam in continuare benzina pentru sistem de transport fiabil?
Sunt doar cateva intrebari care imi vin in minte in momentul de fata.

Maya 300
Maya 300

Lasă un răspuns