Dacia susține concertele ”Clasic e fantastic”

O dată pe lună, duminica dimineața, foaierul Ateneului Român și sala mare de concerte sunt luate cu asalt de cei mai tineri ascultători de muzică clasică, în cadrul proiectului ”Clasic e fantastic”. În ultimii șase ani, peste 60.000 de spectatori au asistat la concertele și spectacolele de teatru și muzică pe care le-au găzduit, sub umbrela ”Clasic e fantastic”, atât Filarmonica George Enescu din București, cât la Teatrul Odeon. Din luna ianuarie, proiectul pe care Automobile Dacia îl susține pentru al șaselea an consecutiv și-a reluat programul și promite să aducă și mai multe surprize.

Dacia Duster Facelift
Dacia Duster Facelift

Pe parcursul unei stagiuni, peste 11.000 de copii și adulți participă la concertele ”Clasic e fantastic”, fie la Ateneul Român, fie la Teatrul Odeon, unde se joacă spectacolele din seria ”Copilăria marilor compozitori”, parte a aceluiași proiect.

”Este o experiență pozitivă și repetabilă. Spectacolul este frumos și bine prezentat, poziționarea în sală este una foarte bună, și vizual și auditiv, personalul Ateneului este prietenos”, declară Florentina Elena Damian (Renault Technologie Roumanie).

Aceeași impresie, de experiență specială și unică, reiese și din mărturisirea unei alte colege.

”În ansamblu, părerea mea despre spectacol este una bună. Sunt tineri talentați care merită să fie promovați și ascultați. Spectacolul este, în mare parte, destinat copiiilor, pentru a-i învăța despre muzica clasică, inițiativa mi se pare excelentă. Oricum, și noi, adulții, am urmărit concertul cu mare interes și plăcere”, spune Raluca Pârvulescu (Renault Technologie Roumanie). ”Parteneriatul cu Clasic e fantastic e binevenit, fiind foarte util în special pentru cei mici. Pentru că îi ajută să descopere și să se familiarizeze cu diferite genuri muzicale și cu atmosfera concertelor de la Ateneul Român. Iar explicațiile primite, participarea interactivă și sesiunea de cadouri oferite la final fac deliciul tuturor!, adaugă Gabriel Anghelea (Direcția Calitate Grup Renault România).

„Clasic e fantastic” este cel mai amplu proiect educaţional de muzică clasică destinat copiilor şi tinerilor, în care sunt implicaţi muzicieni profesionişti şi amatori. De la orchestra inginerilor din cadrul Filarmonicii George Enescu la cea a Liceului Dinu Lipatti, în concertele proiectului se regăsesc teme care țin nu numai de educația muzicală ci, în general, de educația și pregătirea tinerilor în general. „Clasic e fantastic” a adus în fața celor mici atât instrumentiști cu reputație internațională, dar și dansatori renumiți precum Gigi Căciuleanu, dirijori de talia maestrului Ion Marin, soliști de operă și actori.
Grupul Renault în România susține proiecte educaționale care se adresează copiilor și tinerilor, atât în domeniul muzicii, cât și în domeniul cărții și lecturii (Târgul de Carte Gaudeamus, Premiul Lista Goncourt/ Alegerea studenților români, Caravanele Gaudeamus în țară, donații de carte și ateliere de lectură pentru copiii din comunități dezavantajate, proiecte derulate cu implicarea unor asociații culturale).

Lasă un răspuns