Home » Auto » Dacia Sandero obtine 3 stele al testele Euro NCAP

Dacia Sandero obtine 3 stele al testele Euro NCAP

Automobilul romanesc Dacia Sandero a obtinut 3 stele la testul de siguranta Euro NCAP (European New Car Assessment Programme).
La impactul frontal structura masini se mentine intacta asigurand un contact corect al capului cu airbag-ul insa materialele bordului pot provoca raniri la nivelul picioarelor atat pentru sofer cat si pentru pasager.
Autoturismul testat de organizatia europeana nu a fost dotat cu airbag-uri laterale din aceasta cauza punctajul obtinut la impactul lateral a fost serios afectat.

Sandero Euro NCAP

Sandero Euro NCAP


Copiii sunt bine protejati in cazul unui impact dar informatiile furnizate despre activarea sau dezactivarea manuala a airbag-ului nu sunt suficient de clare, acelasi lucru se intampla si in cazul centurilor de fixare a scaunului pentru copii ISOFIX.
Dacia Sandero

Dacia Sandero


Pietonii sunt cel mai putin protejati, punctajul in acest caz fiind cel mai mic, numai 6 puncte obtinute. Elementele de caroserie pot provoca raniri serioase pentru pietoni, materialele din care acestea sunt confectionate neavand elesticitatea necesara.
Mai multe informatii despre acest test puteti gasi pe siteul Euro NCAP.

Etichete: , , , ,
Postat de in data de 26 noiembrie 2008. In categoria Auto. Puteti urmari acest articol prin RSS 2.0. Puteti lasa un comentariu la acest articol

You must be logged in to post a comment Login

center>