Dacia Logan cu motor electric și 500km autonomie

Compania Prime Motors Industry a prezentat un automobil Dacia Logan cu motor electric, despre care declară că oferă o autonomie de până la 500km.
Dacia Logan este un automobil cu caroserie de oțel, ce oferă spațiu la interior. Automobilul nu a fost creat pentru a fi sportiv ci pentru a fi o mașină de familie, fiabilă și economică. Un automobil proiectat pentru a primi un motor termic nu poate oferi toate avantajele pe care le are unul electric în proiectarea căruia s-au luat în calcul toate aspectele pe care le solicită bateriile și motorul electric. De aceea un Golf, un Fluence sau un Focus electric nu se va compara niciodată cu Tesla Model S, din simplu motiv că un astfel de experiment nu oferă performanțele maxime. În schimb, raportul preț/performanță ar putea să încline și de această dată în favoarea Loganului.
Revenind la Dacia Logan cu motor electric, Prime Motors Industry spune că automobilul va fi disponibil în trei versiuni cu baterii de 11 kWh, 22 kWh şi 45 kWh. Varianta de top, cu baterie de 45 kWh va avea o autonomie de până la 500 km și va ajunge de la 0 la 100 km/h în 9 secunde.
Dacia Logan cu motor electric, în versiunea de top, va costa 26.000 euro. Modelul cu baterie de 11 kWh și autonomie de 125 km va fi vândut cu 15.000 euro, în timp ce modelul intermediar cu baterie de 22 kWh și autonomie de 250 km va costa 18.000 euro.

Dacia Logan Prime Motors

Lasă un răspuns